понеділок, 13 березня 2017 р.






































Зустрічі в колі друзів
«Нехай  мистецтво буде вічним ,
як невмируще слово Кобзаря»

        У ці березневі дні, коли весь світ вшановує великого Кобзаря, свій сімдесятирічний ювілей відзначав би наш земляк, талановитий художник  Віктор Андрійович Наконечний. Народився він 7 березня 1947 року. І сьогодні ми зібралися у колі його друзів , щоб  згадати і вшанувати його творчий доробок.
          9 березня 2009 року Віктора Андрійовича Наконечного, єдиного серед низки талановитих художників відзначили найвищою мистецькою нагородою України – Шевченківською премією. Шевченко і Наконечний – поет і художник. Сама доля поєднала цих двох митців слова і пензля. Обоє вони народились на початку березня. Їх розділили  лише довгих 133 роки. А поєднало одне – любов до прекрасного, до своєї землі, до своїх людей, до свого краю.
          Ведучи розмову з Віктором Наконечним, журналіст Іван Волошенюк запитав його : «Як ви особисто сприймаєте постать Тараса Шевченка?». Відповідь була такою : – Щиро люблю із самого дитинства . Це – геній!... Він став нашим Богом. До нього горнеться Честь, Правда, Добро . Саме до нього , давно вже мертвого , але невмирущого, ідуть за правдою і благословенням, як до Батька і до Бога! Так уже 200 років і саме так буде в Україні, поки вона є ».

Немає коментарів:

Дописати коментар